Category Archives: Dieren

Stom, Stommer, Stomst

Stom, Stommer, Stomst.

Andere woorden heb ik er niet voor.
Als je een rondje door de wijk maakt, dan kom je de vreemste dingen tegen.
Glas op een kinderspeelplaats Maar ook een gedeelte van een automatisch oprolbare honden riem. In dit apparaat zit een vlijmscherpe veer. De riem (het koord) was voor dehondenbezitter kennelijk nog interessant genoeg om mee naar huis te nemen. Maar de rest werd achtergelaten op een grasveld waar dagelijks veel honden heen en weer rennen. Ik hoef u niet te vertellen wat de gevolgen zijn als een uw trouwe viervoeter met zijn poten in deze veer terecht komt.712

Een ding is zeker. De veroorzaker komt hier ook met zijn hond. Dan lijkt het mij toch niet al te moeikijk om te beoordelen dat ja zelf heel stom bezig bent!!

Sluisje naar Hollandse Hout

Vandaag is men aangevangen met de werkzaamheden An het sluisje tussen Lelystad Haven en Hollandse Hout. De bodem, Nu nog een enorme partijblubber moet plaats maken voor een laag beton van zo’n 70 cm. Om het beton te kunnen storten zal alles eerst leeg gemaakt moeten worden, hetgeen een aardig karwij is. En dan heb je ook de enorme hoeveelheid vis die zichin de afgesloten en nagenoeg leeggepompte ruimte bevind. 538 
Met het nodige beleid wordt de vis overgezet naar het water buiten de sluis. We hebben het dan over tientallen emmers vol met kleine vis, maar ook de grotere vissen zoals snoek zwemmen in de modderpoel in het rond.539

540 

geduld is een schone zaak

Je moet er wat gedult voor opbrengen, maar als je er dan 1 van dit formaat vangt , dan kan je dag niet meer stuk. Met een zeer ligt vistuig heeft deze visser (die er de voorkeur aan geeft zelf niet in beeld te komen)  een enorme Spiegelkarper op de kant weten te krijgen. De karper zelf kijkt wat beduusd naar het water waar hij  met veel beleid weer in teruggezet wordt.

396

397

398

399

400

vlinders in haven

Een aantal jaren zag je ze bijna niet, maar dit jaar zijn ze er weer volop. Prachtige vlinders in diverse soorten. Op Weerribben bij de stijger tegenover de twee flats zitten de bomen echt vol. De meeste zitten met de vleugels dicht waardoor je goed moet zoeken om ze te vinden. Maar met wat geduld en vele foto’s is het toch gelukt om deze foto te maken.

334

De natuur gaat dus weer vooruit. Nu alleen nog het bovenwater in balans brengen en Lelystad Haven kan zich weer kwalificeren als woonwijk met een schone maar vooral ook gezonde natuur. Maar helaas, zo ver is het nog lang niet.

visje vangen

Een mooie nieuwe carbon insteekhengel en een zeer ligt vistuigje bevestigt aan de top d.m.v. een stuk elastiek was het visgerij wat deze visser gebruikte. Met de bedoeling om wat kleine witvisjes te vangen een perfecte combinatie.

322

Maar als er dan plotseling een spiegelkarper op het aas duikt dan blijkt al gouw dat je met een vislijntje van 12/100 mm een klein probleempje hebt.als later blijkt dat de visser het zonder schepnet moet doen dan is het een onmogelijke zaak om de vis op het droge te krijgen. Na een strijd van zo’n 20 minuten kwam een vriend van de visser met een schepnet. Toen de vis weigerde om dicht aan de kant te komen heeft zijn vriend besloten om de vis maar een stukje tegemoet te komen. uiteindelijk heeft de vis de strijd toch verloren en heeft de visser de vis ontdaan van een zeer klein haakje van slechts enkele millimeters.

323

324

325

poephaltes, niet voor iedereen

Eeeeh,  Meneer van de gemeente, Ik zie dat de poepbakken alleen voor honden zijn, mag ik het dan wel doen waar ik zin heb?  Ik poep overigens nooit op de stoep, Ik zie dat meer als mijn ontbijttafel. Maar ja, als u echt alles vol blijft bouwen, dan zal ook ik eraan moeten geloven.

200

Waar kwam dat spreekwoord ook alweer vandaan

Zo slim als een vos!!

Hondenbelasting

Door het plaatsen van stukjes over de honden losloopgebieden en de poepzakjes, kattenpoep en zwanenpoep heb ik diverse reacties binnengekregen over de hondenbelasting. Vaak gaat het over de verwachting van de overheid t.a.v. de burger. De overheid verwacht van de burger dat zij zelf het poepprobleem oplossen of daar in elk geval hun steentje in bijdragen. De burger vindt echter dat zij een behoorlijk bedrag aan hondenbelasting betalen. En dat de overheid best wel eens wat meer kan doen, (immers, waar dient de hondenbelasting anders voor). De poepzakjes vind ik zelf een goed initiatief, maar ik verwacht ook wat terug. Zeker na hetgeen een aantal van u hebben laten weten.

Enige jaren geleden heeft de overheid (in Lelystad) gereageerd op klachten van hondenbelastingbetalers die het er niet mee eens waren dat katten wel alles vol mogen poepen, maar er geen drol voor betalen. De hondenbelasting is toen voor een periode van 1 jaar afgeschaft en er is een andere vorm van belasting gexc3xafntroduceerd, waardoor iedereen een lager bedrag aan belasting betaalt. Een jaar later heeft de overheid de hondenbelasting opnieuw ingevoerd, terwijl de prijs enorm is verhoogd. En u raad het al: net als het kwartje van Kok betalen we nog steeds met zijn allen hondenbelasting in een iets andere vorm.

De moraal van het verhaal:

Kattenbezitters betalen hondenbelasting.

Mensen zonder kat of hond betalen hondenbelasting.

En de mensen met honden betalen dubbele hondenbelasting.

Ik moet uitgaan van hetgeen mij is vertelt, maar als dit werkelijk zo is dan worden wij met zijn allen aardig belazerd. (waar rook is vuur)

Wie kent het ware verhaal.

brasem uit Hollands Hout

Deze brasem werd afgelopen zondag gevangen in het water van Hollands Hout, volgens de visser was de brasem van 53 cm een kleintje, er zijn dus nog grotere brasems te vangen. Jammer van de beschadigingen, maar dat is niet de schuld van de visser, die ging er netjes mee om en zette hem snel weer terug in het water.

167

Zwanenpoep

na de hondenpoep kregen we de kattenpoep en nu de zwanenpoep


Op het bord staat alleen verboden voor honden, waarbij de verantwoording bij de eigenaar ligt. maar wie is nu de eigenaar van de zwanen? Moet hier ons kind in spelen?

waar blijft de zwanenpoepzuiger?

vreemde vogel

Kraken ze je mast niet, dan is het wel de pergola. dan ook maar het bijknippen van de klimplanten even uitstellen. ben overigens zeer benieuwd wat voor vogel zijn nest hier heeft gebouwd

Vader met een lekker bekje rupsen voor de jongen eet smakelijk

Moeder vink met twee jongen

katten en hun uitwerpselen

reactie op hondenlosloopveld Andijkpad Er is de laatste tijd zoveel geschreven over honden en hun uitwerpselen, daar zou dan via de hondenbelasting dat apparaat voor komen. maar wat ik nog steeds niet snap is dat er nooit over katten geklaagd wordt. regelmatig zie ik die in de zandbak bij de school de sluis en in het zand bij de glijbaan van het buitenschoolse opvang hun behoefte doen, oke ze gooien er netjes zand over, maar de kinderen zitten in dat zand te spelen, dat vind ik echt smerig,maar daar hoor je ze niet over. het zou wel zo goed zijn voor de kids als het afgedekt zou worden buiten de tijden dat het niet gebruikt wordt. of zie ik dat verkeerd??? anoniempje

Krakers in Haven


De antennemast in haven is voorlopig door krakers bezet de eigenaar heeft besloten de mast even niet te gebruiken

inmiddels zijn de eieren uitgebroed en maken de vogels het goed

nog enkele dagen en dan vliegen ze uit.

kikkervijver achter Schermer


Als je er in de buurt komt dan hoor je de vele honderden kikkers kwaken, je loopt langzaam dichterbij en het geluid wordt zachter. De kikkers springen met honderden tegelijk in het water. maar als je voorzichtig bent dan kun je er toch een aantal op de foto vastleggen.

Zoekplaatje: Hoeveel kikkers zitten er zichtbaar tussen de waterplanten? het moeten er zeven zijn