Monthly Archives: May 2006

Zwanenpoep

na de hondenpoep kregen we de kattenpoep en nu de zwanenpoep


Op het bord staat alleen verboden voor honden, waarbij de verantwoording bij de eigenaar ligt. maar wie is nu de eigenaar van de zwanen? Moet hier ons kind in spelen?

waar blijft de zwanenpoepzuiger?

buurtactie Schermer

Gisteren waren de bewoners uit Schermer druk bezig met het ophangen van de oranje vlaggen in de straat. In een gezamenlijke actie hebben zij geld opgehaald en een enorme partij vlaggen aangeschaft, die ze met veel plezier aan het ophangen zijn.

Welke straat is de volgende?

Aanpassing Web-Log

Het zal u ongetwijfeld zijn opgevallen dat er aan het Web-Log het e.e.a. is veranderd.

Dit is niet onze keuze, maar een beslissing van de organisatie Weblog.

Zo was het heel simpel om een Web-Log te beheren. (een kind kan de was doen).

De nieuwe opzet is echter heel anders. Een paar dagen geleden kreeg ik de melding dat het Web-Log bezig was met verhuizen. Een paar uur later de melding dat ik weer in kon loggen.En wat je dan meemaakt dat is met geen pen te beschrijven.

Alle kleuren weg (alles is wit).

De zijkolom staat in het midden bovenaan.

Alle kaders zijn verdwenen.

De foto’s staan niet meer op de juiste plaats.

De tekst begint naast of eindigt naast de foto’s.

Wie on line is weg, statistieken zijn weg, maar we hebben er wel iets onbruikbaars bij gekregen.

Kwestie van effe aanpassen of  effe niet aanpassen.

Weg  interface, geen buttons, alles handmatig in HTML.

Voor de kenners, die weten waar we het over hebben.

Voor de onbekenden (zoals ik) GV.-?vloek.GV (niet toelaatbaar taalgebruik).

Maar hoe nu verder? Eerst maar eens naar de boekhandel. Rondvragen bij anderen die er wel wat van begrijpen. En vervolgens alles aanpassen.

Alle originele foto’s opzoeken  aanpassen en opslaan en plaatsen op Photobucket.

Alle verwijzingen aanpassen in het Web-Log (in HTML).

Alle oude foto’s stuk voor stuk verwijderen.

Alle teksten aanpassen (in HTML).

Heb ik effe mazzel dat ik pas in februari ben begonnen met dit Web-Log.

Zijn het maar 165 foto’s x 3 is 495 handelingen voor de foto’s.

En dan nog het aanpassen van de tekst van elk berichtje en het verwijderen van de ongewenste extra rommel (voor elk bericht apart).

Na veel zoekwerk is voorlopig voor deze tussenoplossing gekozen, maar we zijn er nog lang niet.

Maar het wordt wel mooi als het af is.

Ook een Web-Log beginnen?

Succes

De eerlijke vinder

vreemde vogel

Kraken ze je mast niet, dan is het wel de pergola. dan ook maar het bijknippen van de klimplanten even uitstellen. ben overigens zeer benieuwd wat voor vogel zijn nest hier heeft gebouwd

Vader met een lekker bekje rupsen voor de jongen eet smakelijk

Moeder vink met twee jongen

Verkeersveiligheid rond school

Verkeersonvriendelijke situaties in de wijk Verleden jaar hebben de verkeersouders een enquxc3xaate gehouden aangaande de verkeersveiligheid rondom de school en in de wijk. Zowel de ouders als de kinderen van basisschool de Sluis hebben 13 knelpunten gesignaleerd. Oversteekplaatsen, fietsroutes, looproutes in de wijk en het chaotisch parkeren voor de school tijdens de aanvang en afloop van de lessen. De gemeente, Wijkraad, Politie, 3VO en de verkeersouders hebben gezamenlijk oplossingen bedacht. Deze Oplossingen heeft de gemeente vertaald in daadwerkelijk uit te voeren verkeersoplossingen. Vervolgens heeft de school zelf veel aandacht besteed aan verkeerseducatie. Met regelmaat hebben deze kinderen op een praktische manier geleerd waar de gevaren op de weg schuilen en hoe daarop te reageren. Deze lessen gaan gewoon door. Een lastiger probleem is om het gedrag van de bewoner(s) en/of ouder(s) te corrigeren. In de wijk wordt nog steeds te hard gereden en onveilig geparkeerd. Elkaar vriendelijk hierop aanspreken is een manier die u vooral moet blijven doen. Helaas zijn er nog altijd een aantal personen die ook daar stoxc3xafcijns onder blijven. Om die reden zullen wij dan ook af en toe een beroep moeten doen op de handhavers van de wet. De werkgroep verkeersveiligheid rondom obs de Sluis stelt de ouders in de gelegenheid kennis te nemen van de geboden oplossingen. Deze ouders krijgen de gelegenheid langs te komen op een inloopavond in vier kleine groepen. De belangstellende komen in kleinere groepjes veel meer aan bod en voelen zich beter gehoord. Op deze avond zullen aanwezig zijn ambtenaren van de gemeente, verkeersouders en een vertegenwoordiger van de school. Met vriendelijke groet, Namens de werkgroep "veiligheid rondom obs de Sluis" Namens de gemeente Bert Woltmeijer Wijkconsulent De inloopavond is bedoeld voor ouders van obs de Sluis. Via dit web-log proberen wij de overige bewoners ook van deze informatie te voorzien in de hoop dat ook u rekening kunt houden met de veiligheid van de kinderen.

ingezonden gedicht

Ik kom eens langs gelopen.

*Loopt* naar het deurtje

*tok tok* iemand thuis ?

Zo te zien niet

Ik duw het deurtje met moeite open!

*val* op mijne snuit! *baf* Oeps.. *bloows*

Ik laat een briefje achter waarop staat !!

IK BEN LANGS GEWEEST !!

om je een fijne weekend te wensen

xc2xab-xc2xb4`-.(*-.xc2xb8(`-.xc2xb8 xc2xb8.-xc2xb4 xc2xb8.-*).-xc2xb4`-xc2xbb —– >*<

EEN HEEL FIJN

>*< —– >*<

——–en LEUK———-

>*< — >*<

—- WEEKEND. —-

->*< —

groeten Johanna

waterplanten Hoornse Hop


Voor deze tuiniers maakt het niet uit of het nu regent of droog is, nat worden doen ze toch wel.

En waar een ieder in de boot zit vallen deze mensen letterlijk buiten de boot. de waterlelies mogen wel in de boot. deze waterlelies voorzien van korf en stenen worden keurig op de juiste plaats neergezet.

Gras in bovenwater


Dit jaar is de gemeente vroeger begonnen met het maaien van het gras in het bovenwater Ook maait men nu wat dieper, in de hoop dat men het groeiproces voor kan blijven Ondanks de hoge kosten wat het maaien met zich mee brengt, blijft dit voorlopig nog de goedkoopste optie. Ik heb vernomen dat er een vijftal installaties in het water geplaatst worden om het water beter in beweging te houden en te voorzien van extra zuurstof. hoe het precies werkt dat hoort u later.

Op deze foto ziet u het gemaaide gras

Bootjes aan dijkje schermer


Door de harde wind is het zeil weggewaaid
Op de gele stikker staat vermeld dat de boot voor 26 mei moet zijn verwijderd Dit geld ook voor de andere bootjes en boottrailers op het gras Dat sommige stikkers weg of onleesbaar zijn doet daar niet aan af. Ik weet dat vorig jaar een aantal bootjes door de gemeente verwijderd zijn Zorg dat je er bij bent (en op tijd)

Smalle doorgang voor de bus


In de bocht bij het buurthuis is het al erg smal, maar als er dan ook aan beide kanten geparkeerd wordt en er komen dan ook nog een aantal tegenliggers aan dan houdt het toch echt op. Geef de bus wat ruimte, want als hij achteruit moet, dan is dat in zo’n bocht levensgevaarlijk!

Luister (gelezen in een wachtkamer)

Als ik je vraag om naar me te luisteren
En je begint me adviezen te geven
Dan doe je niet wat ik je vraag.

Als ik je vraag om naar me te luisteren
En je begint om me te vertellen waarom ik het anders zou moeten voelen,
dan vertrap je mijn gevoelens.

Als ik je vraag om naar me te luisteren
En je gaat iets doen om mijn probleem op te lossen
Dan snap je me niet, hoe gek het ook klinkt

Luister!
Het enige wat ik je vraag is dat je luistert.
Niet dat je praat of iets doet.
Hoor me,
dat is alles.

katten en hun uitwerpselen

reactie op hondenlosloopveld Andijkpad Er is de laatste tijd zoveel geschreven over honden en hun uitwerpselen, daar zou dan via de hondenbelasting dat apparaat voor komen. maar wat ik nog steeds niet snap is dat er nooit over katten geklaagd wordt. regelmatig zie ik die in de zandbak bij de school de sluis en in het zand bij de glijbaan van het buitenschoolse opvang hun behoefte doen, oke ze gooien er netjes zand over, maar de kinderen zitten in dat zand te spelen, dat vind ik echt smerig,maar daar hoor je ze niet over. het zou wel zo goed zijn voor de kids als het afgedekt zou worden buiten de tijden dat het niet gebruikt wordt. of zie ik dat verkeerd??? anoniempje

ingezonden spreuk

Zand en Steen Een verhaal vertelt over twee vrienden die door de woestijn liepen. Op een moment tijdens de reis kregen ze ruzie en de ene vriend sloeg de ander in het gezicht. Degene die geslagen werd was gekwetst, maar zonder iets te zeggen schreef hij in het zand: ‘VANDAAG SLOEG MIJN BESTE VRIEND MIJ IN HET GEZICHT.’ Zij liepen verder totdat zij een oase vonden, waar zij besloten een bad te nemen. Degene die was geslagen, raakte vast in modder en dreigde te verdrinken, maar de vriend redde hem.Nadat hij was bijgekomen, schreef hij op een steen: ‘VANDAAG REDDE MIJN BESTE VRIEND MIJN LEVEN.’ De vriend die had geslagen en zijn beste vriend had gered vroeg hem: Nadat ik je had geslagen, schreef je in het zand en nu schrijf je op een steen, waarom?’ De andere vriend antwoordde: ‘Als iemand ons pijn doet moeten we het in zand opschrijven waar de wind van vergeving het kan uitwissen. Maar als iemand iets goeds doet voor ons, moeten we het in steen graveren, waar geen wind het ooit kan uitwissen.’ LEER OM JE PIJN IN HET ZAND TE SCHRIJVEN EN OM JE GOEDE ERVARINGEN IN STEEN TE GRAVEREN. Men zegt dat er een minuut nodig is om bijzondere mensen te vinden, een uur om hen te waarderen, een dag om van hen te houden, maar daarna een heel leven om hen te vergeten.

Krakers in Haven


De antennemast in haven is voorlopig door krakers bezet de eigenaar heeft besloten de mast even niet te gebruiken

inmiddels zijn de eieren uitgebroed en maken de vogels het goed

nog enkele dagen en dan vliegen ze uit.

brand bij Bastini


Volgens mij gaat het niet helemaal goed, kan iemand de brandweer even bellen?
ja, wat moet je hier nu nog aan doen?
bgecontroleerd laten uitbranden en de omgeving koelen
Welke kaars is als eerste opgebrand?
En het zou vandaag de laatste zonnige dag van deze week zijn, zo te zien is het nu al aardig bewolkt! hoe zit dat nu met dat weerbericht?
een dag later is de branweer nog steeds bezig met nablussen. de uitslag van de kaarsen (silo’s): nr. 2 heeft gewonnen daarna 1, 3 en 4

vanaf 5 mei vermist


Vermist vanaf 5 mei, Nike een jonge hond van zo’n 6 maanden Nike is een kruising tussen een Bull-Dog en een Stafford Hij heeft een witte vlek in zijn nek in de vorm van een Nike-teken, en heeft een burberry halsband om. Heeft u deze hond ergens gezien? Bel dan met *** Of kom langs op de Stavorenstraat **

ingezonden gedicht

Lelystad – Haven ingeklemd tussen water en bos Een prachtig stukje natuur zo bij je eigen deur Daar zou iedereen toch willen wonen aan de ontbijttafel genietend uitkijken over het water Door je eigen tuin sluipt een rode vos Zo dichtbij de natuur wonen geeft kleur Menigeen ligt van dit ultieme genieten te dromen En denkt ik ga daar ook wonen LATER, later, later. groeten Johanna

kikkervijver achter Schermer


Als je er in de buurt komt dan hoor je de vele honderden kikkers kwaken, je loopt langzaam dichterbij en het geluid wordt zachter. De kikkers springen met honderden tegelijk in het water. maar als je voorzichtig bent dan kun je er toch een aantal op de foto vastleggen.

Zoekplaatje: Hoeveel kikkers zitten er zichtbaar tussen de waterplanten? het moeten er zeven zijn

Oplichters aan de deur met mooie praatjes

Kinderfun (Veel geld voor oude troep)

Bij deze wil ik u waarschuwen voor de verkooppraktijken van Kinderfun bij u aan de deur. Op 22 september 2005 (de euro bestaat al enige jaren) komt er een jonge vrouw aan de deur met een aanbieding om mee te doen aan een proefactie, inhoudende een kinderpakket bestaande uit drie kinderboeken en een kinder-CD per maand gedurende een periode van drie maanden. Kort samengevat negen boeken en drie CD’s voor een bedrag van 3 x € 7,95 = € 23,85. Aan de deur is heel duidelijk aan de jonge dame gevraagd of het eenmalig was of dat er een abonnement aan vast zat. Heel stellig vertelde zij dat het automatisch na drie maanden stopte en er dus ook niets opgezegd hoeft te worden, het betrof een eenmalige incasso machtiging. Klinkt allemaal netjes, niets aan de hand.
Na twee maanden ontvingen wij een CD. Nog een maand later ontvingen wij een pakket met drie boeken zie foto van de boeken welke nog steeds in de verpakking zitten. Op het boek staat toch heel duidelijk aangegeven dat het duurste boek f 6,50 (gulden) kost. Zeer kort daarna werd opnieuw een bedrag van € 23,85 van onze rekening geschreven. Wij hebben direct onze bank gebeld om onze rekening te blokkeren tegen automatische afschrijvingen van deze oplichters en het bedrag terug laten boeken.
De totale levering bestond dus uit drie boeken waarvan 1 tenminste 3 jaar oud en een CD. Buiten het feit dat zij mijns inziens afval materialen hebben geleverd vertegenwoordigd dit volgens de door hun opgegeven en overeengekomen maatstaven een bedrag van € 7,95. Het nooit afgesloten abonnement is in tegenstelling tot hun zogenaamde voorschriften per telefoon opgezegd. Maar de rekeningen bleven komen € 23,85 € 25,00 € 27,30 met een aanzegging van wettelijke rente en een ingebrekestelling, waarna een incasso bureau zal worden ingeschakeld. Rente? Krijg ik rente over de niet door hen geleverde producten? Incasso voor niet geleverde producten. Ik heb ze vandaag voor de tweede keer gebeld met de mededeling dat zij in gebreke zijn gebleven en dat ik niet zou betalen. Bovendien heb ik hen toegezegd hier aandacht in de media aan te schenken. Vandaar dit bericht.
In feite hebben zij al heel veel aandacht gekregen via andere consumenten organisaties. Ook deze organisaties waarschuwen voor de praktijken van Kinderfun.
U bent gewaarschuwd, “koop nooit iets aan de deur”.
Want voor je het weet heb je een hoop schrijfwerk of een lege portemonnee!!!!!!!!

Zijn er nog meer, met deze ervaring?

Aanvulling 2020:
We zijn een groot aantal jaren verder en de oplichtingspraktijken van Kinderfun, Kinderparade en Splendidclub zijn aardig de kop ingedrukt.
Via de stichting consumentenhulp i/o heb ik vele duizenden gedupeerden bijgestaan in hun strijd. Geen enkel slachtoffer heeft ook maar iets hoeven te betalen.
helaas heb ik mij zelf  wel moeten verantwoorden in een kort geding voor de rechtbank te Den Bosch.
Het is in Nederland immers verboden om oplichters uit te maken voor oplichters.
Op dit moment krijg ik alleen nog wat klachten binnen over FIAD incasso.
Helaas is dit soort onkruid erg moeilijk uitte roeien.
Maar ja, aan de andere kant houd dit mij dan wel weer van de straat.

Voor de berichten kunt u terecht op https://kinderfun.info

Optreden Renaissancekoor Najade

Renaissancekoor Najade uit buurthuis De Windhoek is de grote eer te beurt gevallen om op te mogen treden tijdens de Dodenherdening op 4 mei.
De jaarlijkse ceremonie vindt plaats in het Stadspark van Lelystad (tussen Lelycentrum en De Koploper), nabij het herdenkingsmonument.
De mensen verzamelen vanaf 19:10 bij het monument of bij de Uiterton voor de stille tocht (ca 5 minuten). Daadwerkelijk begin om 19:25

Er worden gedichten voorgelezen, de burgemeester houdt een toespraak en natuurlijk 2 minuten stilte.
Muzikale omlijsting wordt verzorgt door Harmonieorkest Lelystad en renaissancekoor Najade.
Najade zingt de volgende werken:

Since my tears and lamenting – Thomas Morley
Thou knowest Lord – Henry Purcell
Set me as a seal – Willam Walton
Domine quando veneris – Palestrina
Cherubimskaja – Tschaikofsky

Iedereen is welkom om te komen luisteren.

Najade oefent iedere donderdag in buurthuis De Windhoek van 20:00 tot 22:30
U bent welkom om te komen luisteren tijdens de repetities.
Ook nieuwe stemmen zijn welkom!

Helaas is onze website www.koornajade.nl momenteel offline, maar dat is hopelijk binnenkort verholpen.

Snelheid in de wijk

Vanaf nu onder de categorie veiligheid (snelheid)


Kort geleden ben ik begonnen de snelheid in de wijk onder de aandacht te brengen. En als ik dan naar de reacties kijk dan blijkt dat er toch heel veel bewoners problemen hebben met het rijgedrag van naar ik mag aannemen eigen buurtgenoten. Zo zie ik kleuren van auto’s, merken van auto’s maar ook ouders welke met hoge snelheid hun kinderen bij school of de kindercrxc3xa8che er uit zetten om zo snel mogelijk naar hun werk te gaan. Soms zie ik een reactie van iemand die zich aangevallen voelt en in de verdediging gaat. Maar hoe het ook zij, we zijn het er toch allemaal mee eens dat het harde rijden nagenoeg geen verschil maakt om van punt a naar b te gaan. Een winst van 1 minuut staat toch niet in verhouding tot de reistijd van de hele rit. Of gebruikt u de auto om naar de buurtsuper te gaan? Nee toch!
Een winst van 1 minuut staat toch ook niet in verhouding tot het risico wat het met zich meebrengt. Is het nu echt teveel gevraagd om het gaspedaal iets minder diep in te trappen tot het moment dat u de woonwijk heeft verlaten.
Het probleem speelt al heel lang, maar nu wordt het nog eens extra onder de aandacht gebracht. Onder de aandacht gebracht om u ervan te overtuigen dat het nutteloos en gevaarlijk is om hard te rijden. Als we zo doorgaan dan ontstaat er een grote groep bewoners die het niet langer pikken. Een grote groep die er werk van maken. En de gevolgen zijn waarschijnlijk een hoop aanpassingen in de wijk om de snelheid naar beneden te brengen. Al deze aanpassingen kosten veel geld, geld wat uiteindelijk bij u zelf vandaan komt. En de extra kosten aan uw voertuig: de schokbrekers, vering en de VuCe kogels, want die gaan echt stuk van drempels. Vraagt u maar eens aan mensen uit andere wijken hoe zij bijvoorbeeld de boldrempels ervaren is dat wat wij willen. Daarom wil ik alle bewoners die te hard rijden vragen de snelheid in de woonwijk aan te passen nu het nog kan. En voor de overige bewoners, zorg dat u het goede voorbeeld geeft, laat u niet opjagen maar halveer uw snelheid als er iemand door u heen wil!
Want hoe het ook zij “de snelheid moet er uit” goedschiks dan wel kwaadschiks.

Aan u de keus!!!!

giromaat (ingezonden reactie)

Vanaf de stroomstoring (afgelopen vrijdag) is de giromaat buiten werking.
bij controle bleek dit om 9:15 uur nog steeds het geval te zijn.
vanaf morgen kunt u gebruik maken van de nieuwe giromaat in de buurtsuper.
Nu maar hopen dat deze automaat u vaker ten diensten zal staan dan de oude automaat aan de buitenkant.

ook vandaag hangt het briefje er nog op dat hij vanaf morgen gebruikt mag worden.
dit briefje hangt er al vanaf maandag. misschien moet de Postbank ook eens aan herhalingsborden gaan denken. overigens kan de buurtsuper hier niets aan doen, maar is de Postbank hiervoor verantwoordelijk
de giromaat aan de achterzijde deed het gelukkig wel

fietspad Oostvaardersdijk Andijkpad


Het laatste stukje fietspad langs de dijk is gestort.
Omdat het weer zo tegen zit is het wegdek nog niet droog.
in de auto zitten twee toezichthouders om te voorkomen dat er mensen over het zachte wegdek zouden lopen. Zij zaten droog, hetgeen ik van mijzelf niet kon zeggen. Wat een hondenweer. Maar ja, je moet er wat voor over hebben!

Honden losloopvelden (herhaling)

Omdat er de laatste tijd erg negatief gereageerd wordt op de losloopvelden is de log van maart nog even naar voren gehaald. De gemeente doet op dit moment zijn uiterste best, maar heeft nog niemand gevonden die bereid is om zijn tuin vol te laten poepen.

Alle velden in de kleur groen zijn Losloopvelden. Het blauwe veld wordt tijdelijk gebruikt voor de noodlokalen van basisschool de Sluis. Na verwijdering van de noodgebouwen (medio eind van het jaar) zal dit veld ook ingericht worden als losloopveld. Het is dus nog even geduld hebben totdat het zover is.