Category Archives: foto,s van haven

Zwerfvuil

Met enige regelmaat komen er klachten binnen over de jeugd die overal zijn rommel neergooit. We hebben het dan over blikjes frisdank en bierflesjes. Maar als ik dan kijk hoe de grasmaaier in opdracht van de gemeente het zojuist gemaaide grasveld achter laat  dan is dit toch wel een heel slecht voorbeeld.764

Verstopertje spelen

Omdat het vandaag zondag is gaan we verstoppertje spelen. En de gemeente speelt mee.
Wat zit er verstopt onder dit water???

672

De bestrating van het schoolplein

673

En wie of wat zit er verstopt in dit bosje??

674

Goed geraden. De afvalbak. Zou de gemeente ook zo goed zijn in het opsporen van de afvalbak? of vertellen jullie het als je de man van de gemeente tegenkomt?? Wel even zoeken, want ook hij doet mee met verstoppertje spelen!!

675

676

De volgende bossage (begroeiing) bevind zich aan het begin van de hondenkop. Wat zal zich daar nu verstopt hebben???

677

Juist ja, gewoon een boot. en hij ziet er nog goed uit. Wie is de eigenaar van deze boot? Of wie wordt de nieuwe eigenaar? Als je goed zoekt ligt erook nog een redelijk goede surfplank. Hier heeft voorlopig de natuur gewonnen in het spel vestoppertje spelen!!

678

Jacht Vision

Tijden het pinksterweekend wordt naast Bataviastad Jacht Vision gehouden. Voor dit gebeuren is de volledige boulevard afgesloten. Voor de duizenden bezoekers die Yacht Vision bezochten is extra parkeergelegenheid aangebracht en zijn pendelbussen ingezet. Op de foto hieronder een van de parkeerplaatsen bij Bataviastad.628

Om toegang tot het afgezette gebied te krijgen moest behoorlijk in de buidel worden getast. Zo betaalt een volwassen 15 Euro en kinderen van 4 tot 12 jaar 7,50 Euro. Deze foto’s kosten mij gelukkig niets, zodat ik u in elk geval een leuk overzicht kan laten zien. De foto hieronder laat Batavia stad zien met rechts het nieuwe deel dat beina af is. op de achtergrond de haven waar het geheel zich afspeeld. 629

630

De foto’s op dit web-log mogen gecopieerd worden, zodat inzoemen tot de mogelijkheid behoort. Op verzoek kunt u een betere kwaliteit ontvangen door een mailberichtje te sturen naar mail@lelystadhaven.info

Speelplaatsen

Soms moet je erg snel zijn met de camera om vast te leggen wat er slechts tijdelijk is. Wachten tot het licht wordt is er dan ook echt niet bij. Op 20 september (enkele uren na de plaatsing van deze schommels) maakte ik deze donkere foto op een binnenplaats achter Purmer. Als ik dit niet gedaan zou hebben, dan zou ik zeker met de gedachte rond lopen dat de gemeente zijn werk niet heeft afgemaakt. Zoals u op de andere foto’s van 22 september kunt zien zijn de schommels verdwenen. Zijn ze verwijderd omdat ze niet goed waren of waren ze niet hufterproef en hebben vandalen ze gestolen. Hoe het ook zij: De schommels op Wormer en achter Purmer zijn er nu in elk geval niet meer.048

001_3 

008_1

Wie weet hier meer van?  Voor de liefhebbers wordt er momenteel gewerkt aan een  apart web-log waarop u alle speelplaatsen en de bijbehorende speeltoestellen in Lelystad-Haven kunt bekijken. Het adres is http://lelystadhaven.web-log.nl/speelplaatsen  of gebruik de link in de zijkolom.

koikarpers

Koikarpers, Niet alleen in een vijver, maar ook gewoon in het open water.

346

Vol trots laat deze visser twee van de vier koikarpers zien die hij elders in Lelystad in een zeer smal slootje heeft gevangen.

347

In overleg met de visser is besloten de plaats waar de vis gevangen is nog niet bekend te maken, zodat hij ook de laatste vissen op zijn gemak kan verwijderen uit het slootje waar deze vis bij strenge vorst geen kans van overleven heeft. Zodra de sloot leeg is publiceer ik deze foto’s. Op de foto ‘s hieronder ziet u dat de vis vrij wordt gelaten in het bovenwater vlak achter de buurtsuper. De visser hoopt dat ze hier de gelegenheid krijgen om nog verder uit te groeien.

348

349

350

Laatst las ik een stuk over een organisatie die er voor wilde strijden om het sportvissen te verbieden. Ik vraag mij wel eens af wat deze mensen voor ogen hebben over de vele sportvissers in het land. Ik zeg altijd maar: Laat eerst zelf maar eens zien dat je liefde kunt opbrengen voor de dieren. Neem gerust een voorbeeld aan deze visser. Hij had de vissen ook voor veel geld kunnen verkopen aan een handelaar, maar  deze visser kiest voor de natuur op een manier waar u als organisatie een voorbeeld aan zou kunnen nemen. Ga liever strijden voor een gezonde natuur. Ik weet best nog wel een water in de buurt die smeekt om wat extra aandacht.

informatiebord Hondenkop

De Werkzaamheden op de hondenkop zijn afgerond en ter afluiting plaatst de gemeente een prachtig informatiebord. Dit informatiebord zal woensdag 28 juni worden onthuld. Wij hebben alvast een foto gemaakt van het bord in deze mooie omgeving 179

178

De gemeente heeft begin dit jaar de werkzaamheden voor de herinrichting van het gebiedje dat bekend staat als xe2x80x98Hondenkopxe2x80x99 afgerond. Als afsluiting van het proces komt centraal in het gebied een informatiebord te staan. Woensdagmiddag 28 juni 14.00 uur, wordt dit bord officieel geplaatst en tijdens een informele bijeenkomst in beperkte kring met direct betrokkenen onthuld.  U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Uiteraard bent u ook ervoor en erna welkom om de inrichting van de Hondenkop zelf te bekijken.

In overleg met omwonenden is aan het inrichtingsontwerp van de Hondenkop gewerkt. Het ontwerp  had als doel het gebied toegankelijker te maken, maar met behoud van de natuurlijke waarde.

In het gebied is nu een wandelroute aangelegd, er zijn bruggetjes geplaatst en een trap naar het hoogste punt waar je uitkijkt over xe2x80x99t Bovenwater en even kunt uitrusten. Voor de watersporters is een kanosteiger aangelegd.

Om de natuurlijke plantengroei te bevorderen zijn poelen uitgediept, de waterhuishouding wordt gecontroleerd en de beplanting is zorgvuldig uitgekozen. Zo zult u er nu veel vogels aantreffen die op de vruchtdragende planten afkomen. De oeverzwaluwen kunnen bovendien goed nestelen in de lemen zwaluwenmuur die gemaakt is. Daarnaast is het gebied zo ingericht dat vooral amfibiexc3xabn en reptielen goed kunnen vertoeven.

Voor  de onthulling van het informatiebord verzamelen we op woensdag 28 juni tussen 13.45 en 14.00 uur aan de kant van de Hollandse Hout, ongeveer ter hoogte van huisnummer 215. Vandaar wandelen we het gebied in naar de plaats waar het informatiebord is geplaatst.  Als contactpersoon en gastheer voor (de onthulling van) het informatiebord, treedt op de heer Eelke Wiersma van het Ingenieursbureau van de gemeente Lelystad, tel. 0320 xe2x80″ 278517.

Wij hopen dat bewoners en bezoekers met plezier van de Hondenkop gebruik maken.

foto vanuit de toren

Deze foto’s van de batavia zijn gemaakt vanuit de straaltoren op een hoogte van zo’n 135 meter door vuil glas heen. Ik hoop binnenkort (afhankelijk van het weer) mooiere foto’s te kunnen maken.

174

173

Klik op de foto voor een extra vergroting, voor een hogere resolutie stuur een mailbericht