Category Archives: Diversen

Nieuwe mobiele radarcontrole valt minder op

De politie maakt gebruik van nieuwe radar apparatuur bij mobiele controle.

758
Vanmiddag onderweg naar huis viel mij bij De Blocq van Kuffeler deze auto op. Omdat het voertuig voor mij onbekende attributen op het dashboard had staan en er op het eerste oog niemand in het voertuig zat ben ik terug gereden om een foto van dichtbij te maken. Al snel kwam er een agent uit het achterportier van de auto. Het eerste wat de agent zij was dat ik wel erg gevaarlijk langzaam langs hem heen reed, mijn snelheid was 27 km / uur waar 70 toegestaan. Glimlachend zij ik; maar dat is toch niet te hard? Nee, maar wel gevaarlijk voor het verkeer achter mij was zijn reactie. Na een kort gesprek heb ik een paar foto’s mogen maken van de nieuwe apparatuur.
759
Achter het raam staat een camera in een langwerpige doos die zeker niet gelijkend is op de voorheen gebruikte camera. Onder de camera op de bijrijderplaats zit een tafeltje waarop een laptop geplaatst kan worden. In dit geval zat de agent achter in de auto en stond de laptop op de achterbank.761

Achter de kunststof kentekenplaat zit de radarapparatuur netjes weggebouwd en in het midden onder de nummerplaat zit de flitser. Ondanks het feit dat ik samen met de agent in opvallend uniform bij de auto stond was voor de langsrijdende automobilisten geen reden om vaart te minderen, zodat er in enkele minuten tientallen overtredingen op de gevoelige plaat (harddisk) werden vastgelegd.
760

Op de laptop ziet u het beeld van de camera. Normaliter zie je hierop het voertuig die een overtreding begaat met in het kleinere scherm heel duidelijk de kentekenplaat van het voertuig. om reden van privacy is er gekozen voor een leeg kader waarop het brughuisje duidelijk zichtbaar is. Met dit plaatje wordt normaliter de camera afgesteld.762

Achter in de kofferbak bevind zich een computer met een harddisk waarop uiteindelijk alle informatie wordt opgeslagen. Ondanks de bochten in dit stuk wegdek en de toegestane maximum snelheid van 70 km/uur heeft er iemand het vandaag gepresteerd om met 132 km/uur langs de controle post te rijden. Een overschrijding van 62 km/uur. Na aftrek van correctie in elk geval een invordering van het rijbewijs.763

Omdat de moderne apparatuur nauwelijks extra licht nodig heeft wordt de flits nauwelijks opgemerkt. Dit betekend dat de pakkans veel groter is. Bovendien zal er veel minder met groot licht worden geseind, omdat de overtreder pas weet dat hij geflitst is op het moment dat er een rekening van het CJIB op de deurmat valt. Ook voor mijzelf is het even afwachten of ik zelf in het kastje zit. Volgens mij zat ik op zo’n 75 km/uur. Het apparaat stond ingesteld op 77 km/uur.

Afwachten dus maar.

Nu maar hopen dat ze dit systeem snel in woonwijken gaan toepassen.

Nog meer borden

Heb je eenmaal besloten aandacht te besteden aan borden langs de weg dan weet je niet wat je meemaakt. De enorme hoeveelheid en de onduidelijkheid over de betekenis van deze borden. Zo zag ik laatst een bord waarvan ik het idee had dat je dit alleen tegen zou komen op afgesloten terreinen. Maar niets hoor. Een normale weg, ergens langs de Rijksweg A6.713

Het behoeft geen betoog dat je langs welke openbare weg dan ook geen vuil mag storten. Maar als je dan door middel van een bord aangeeft dat een bepaalde doelgroep geen afval mag storten dan geld dit natuurlijk niet voor de andere doelgroepen. Nu is het alleen nog de vraag welke doelgroep hier beoogt wordt. De particulier? , een bedrijf die iets stort voor een particulier enz. enz. Nu u weet dat het niet om een prive terrin gaat bent u natuurlijk nieuwsgierig wat het dan wel is. Het gaat hier om een doodlopende weg die toegang zou bieden tot het kasteel in Almere-Haven. Aan deze weg bevind zich een klein zenderpark en verder is het een stuk natuurgebied.  Zeker geen plek om afval te storten. Als je dit dan iets meer onder de aandacht wil brengen dan zou je in overweging kunnen nemen om een bord verboden afval te storten te plaatsen. Echter moet je dan weer uitkijken dat dit niet andersom geld voor andere locaties. Er ontstaat dan al snel het recht om te zeggen "maar er staat toch niet dat het verboden is". Een betere optie is volgens mij de standaard regelgeving aan te houden. Dus weg met die onzin borden.

Service waar grote bedrijven een voorbeeld aan kunnen nemen

560

Service, U kent het wel. Wasmachine stuk. Televisie kun je alleen nog gebruiken als een verwarmingselement, maar wassen en een leuke film kijken is voorlopig van de baan. Snel nog even naar de winkel en dan maar hopen dat zij iets voor u kunnen betekenen. Vaak draait het dan uit op enkele weken wachten of een nieuwe kopen. Want dan is de verkoper wel tot alles in staat.
Nu is het zo dat mijn buurman (een oude moeilijk te been zijnde man) een tijdje terug een satellietontvanger heeft gekocht en u raad het al. Het apparaat doet niet meer waar hij voor gemaakt is. Even snel naar de winkel waar hij vandaan komt en dan maar hopen dat de reparatie niet te lang gaat duren.  Garantie voorbij fabrikant is overgegaan naar een ander en de winkelier staat bijna op het punt de winkel te sluiten. Maar wat je dan overkomt d561at houd je bijna niet meer voor mogelijk. De winkelier verontschuldigd zich voor de tijdsdruk, test de ontvanger, ziet direct wat er loos is, schroeft het apparaat open, vervangt de voeding en tien minuten later verlaat ik de winkel met een werkend apparaat. en dat voor enkele tientjes. een warme douche kan ik hem niet geven (zou ook niet goed zijn voor de apparatuur). Maar een compliment voor de service is toch het minste wat ik kan doen. 

Het gaat hier om een klein winkeltje met zeer goede service op het industrieterrein Noordersluis in een  straatje tegenover de worstenmakerij. Voor meer info, kijk op Elbenk.com

Stormschade

De zware storm is inmiddels al weer een tijdje voorbij, maar ook vandaag ging de wind aardig tekeer. Hier en daar zie je nog een stukgewaaide schutting, maar het meeste staat er gelukkig weer goed bij. Voor de een is zo’n omgewaaide schutting een stuk afval terwijl een ander er weer dankbaar gebruik van maakt. Zo ook op het Andijkpad waar de jeugd al enkele jaren zelf een hut bouwt van afval materialen.547

548
Nu is het zo dat dit eigenlijk niet mag, maar aan de andere kant doen ze er geen kwaad mee. Jammer dat het winkeltje nooit open is als ik er langs kom. Met wijkbeheer is afgesproken dat dit gedoogd wordt, als het maar niet teveel rommel oplevert. Dus jongens: even de losse rommel opruimen. En kijk uit met het gereedschap van je vader, want ik weet zeker dat hij er niet blij mee is als ik deze schroefmachine ongezien zou hebben meegenomen. Succes met het bouwwerk.
549

Speelplaatsen

Afgelopen week is de speelplaats aan de Wormer opnieuw voorzien van een tweetal schommels. Of deze er ooit zijn geweest is mij niet bekend. Heelaas moeten ze het aan de achterzijde van Purmer nog steeds zonder schommels doen.

401

De hoop zand lijkt verdacht veel op de hoop die kortgeleden bij de oversteekplaats lag. Wat is de bedoeling van deze hoop zand? zouden ze deze verspreiden rond de glijbaan? want daar was het laatst een aardige modderpoel.

402

Hieronder nog even de situatie van de achtezijde Purmer (hoge nummers) waar de schommels nog steeds ontbreken.

001_4

Op de Beulakerwiede / Workumstraat is deze speelplaats afgelopen week geplaatst.

403

Tijdens het maken van de foto werd ik aangesproken door een bewoner die het er helemaal niet mee eens is dat deze speelplaats hier komt. Ook maakte zij kenbaar dat zij ernstig bezwaar had tegen de wijze waarop de gemeente de weg naast de speeltuin gaat aanpassen. Van andere omwonende hoorde ik weer klachten dat de gemeente zijn afspraken niet nakomt met betrekking tot de aanpassing in oktober dit jaar. Net zoals in voorgaande jaren lijkt het erop dat het ook dit jaar niet gaat lukken. Maar ja, de maand is nog niet geheel voorbij. alhoewel??  Ziet u overigens de hond achter de speelplaat! Daar heb ik  bezwaar tegen!

We houden de situatie rond de speelplaats en de aanpassing van de weg nauwlettend in de gaten, U heeft nog ruim een week de tijd.