Monthly Archives: November 2006

Misleidende Tekst

438
Wat zijn ze weer duidelijk bij de Postbank! Ze kennen alle talen behalve uitbetalen!En het verschil tussen minuten, uren of dagen dat kennen ze ook niet. Dus als u deze standaard tekst aantreft, ga dan gewoon naar huis. Wachten heeft echt geen zin.

Sinterklaasfeest

De inschrijving voor het sinterklaasfeest is verlengt t/m 30 november. De organisatie is in handen van stichting MFA de Windhoek. Dus niet in handen van vereniging ABL (algemene belangen vereniging Lelystad Haven) die niets meer van zich laat horen. De deur is dus gewoon open, en u bent van harte welkom.

Speelplaatsen

Afgelopen week is uiteindelijk de schommelophanging achter de woningen op Pumer voorzien van schommels. De schommels hangen erg hoog zodat kleine kinderen er nagenoeg niet bij kunnen en het zand wordt gebruikt door katten uit de buurt, hetgeen de gezondheid van uw kind ook niet echt ten goede komt! Bovendien is het achter de huizen een enorm trekgat met hoge windsnelheden waardoor het zand bij de bewoners de tuin in waait. Aan het begin van de binnendijk hebben ze het beter aangepakt(foto 2). Rubber, wel zo veilig! Op Wormer hebben ze geimpregneerde stukjes hout gebruikt. Het zal mij benieuwen of ze hier ook een betere ondergrond aanbrengen.

Voor overige speelplaatsen, kijk op Speelplaatsen in Lelystad Haven

431

432 

ABL (Algemene Belangen Vereniging Lelystad Haven)

Vereniging laat kinderen in de kou staan.

Het nieuwe bestuur van de vereniging ABL die voorheen als eertste van de daken stonden te schreeuwen dat de deur gesloten bleef heeft afgelopen vrijdag de kinderen voor een gesloten deur laten staan. 2 maanden terug Heeft stichting MFA de WINDHOEK de kinderdisco aangekondigd zonder dat zij wisten  of vereniging ABL de kinderdisco zouden draaien. Zij hebben dit risico genomen door zelf een ploeg uit eigen gelederen achter de hand te houden voor het geval dat de vereniging niets van zich zou laten horen. De insteek was dat de kinderen niet de dupe mogen worden van een stuk wanbeleid van een vereniging!!! Op het allerlaatste moment heeft ABL zich gemeld en de disco gedraaid. Ondanks de bestuurlijke nalatendheid was het voor mij geen reden om hier over naar buiten te treden. Maar afgelopen vrijdag stonden de kinderen voor een gesloten deur. Hoe zit het nu met het nieuwe bestuur van ABL. Een bestuur die het vorige bestuur allerlei verwijten maakte en zelfs een motie van wantrouwen indienden omdat zij het zelf veel beter konden. Ook ik ben lid van deze vereniging! Maar ben gelukkig niet verantwoordelijk voor deze vertoning. Stichting MFA de Windhoek treft mijns inziens geen blaam. Zij hadden de ruimte gereserveerd. Maar toen zij op vrijdag enkele uren voor de disco nog niets hadden vernomen zijn ze ook maar vertrokken naar huis. Geen aankondiging! Geen kinderdisco! en de kinderen voor een gesloten deur!!! Hoe zit dat nu met ABL?  Post blijft in het buurthuis liggen terwijl bestuursleden wel het buurthuis bezoeken. De computer staat al ruim drie maanden stof te happen. Is dit het betere bestuur?? Ik weet het niet, Maar volgens mij kan MFA de Windhoek beter zelf de kinderdisco gaan draaien.

Onduidelijk en zeer gevaarlijk

Onduidelijk en zeer gevaarlijk. Dat is de tekst die ik hier graag aan toe bedeel. We hebben het over de Harderwijkstraat. Gaat u met mij mee?424
We vertrekken vanaf de Lemmerstraat hoek Spakenburglaan. Een doodlopende weg, zoals op het bord duidelijk staat aangegeven. Aan het einde van de weg een fietspad. Maar als je verder rijd dan kun je tegen verwachting rechtsaf en heb je een vrije doorgang naar de Harderwijkstraat.425

426

427
Aan het einde van de straat kun je zowel links als rechtsaf de Harderwijkstraat in.428
429
Omdat niets mij verplicht rechtsaf te slaan en ook niets mij verbied om linksaf te slaan  nemen we de kortste weg naar links.   Even verderop staat een bord die aangeeft dat we tegen het verkeer in rijden. Maar ja! Dan is het te laat. Een niets vermoedende tegenligger en de plaatwerkerij is ook weertevreden.430
Hoe zit het nu met de verkeersregels. Doodlopend is niet doodlopend, vrij toegankelijk is eenrichtingsverkeer in tegenovergestelde richting. Plots werd ik wakker! niets aan de hand. gewoon een verkeerssituatie in Lelystad!!!! Maar hoe zit het nu met die middenberm? wanneer is rechts rechts en mag ik niet links rijden? Weet u het? In elk geval ging het laatst bijna fout! wanneer komt de echte klap?

geselecteerd als gefixeerd bericht

Welkom op het web-log Lelystad Haven

Geachte bezoeker

Ik hoef u niet meer te vertellen wat de opzet van dit Web-Log is, dat spreekt voor zich. Als ik uitga van de vele reacties en opbeurende mail, dan krijg ik het idee dat "wij, met zijn allen" goed bezig zijn. Waarom de nadruk op "wij, met zijn allen" ? Heel simpel, zonder uw inbreng en uw reacties heeft dit Web-Log geen enkel bestaansrecht. Maar wie is dan die eerlijke vinder? Het maakt eigenlijk niet uit wie hij is. Hij is net als u een gewone inwoner uit haven die zich inzet voor de leefbaarheid in onze omgeving en u vervolgens de gelegenheid biedt om op een ordentelijke wijze uw mening kenbaar te maken in een vraag en antwoord spel. In feite komt het er op neer dat er helemaal geen eigenaar is. Er is slechts een bewoner die het Web-Log draaiend houdt, zijn vrije tijd er insteekt om uw mening te verkondigen (indien het voldoet aan de criteria van redelijkheid) Ik weet zeker dat de wijkpost (wijkbeheer) en de wijkraad op de achtergrond heel druk bezig zijn met de punten van kritiek. Maar ook zij zijn nou eenmaal afhankelijk van de ambtenarenmolen, daar kun je niet omheen. Misschien leuk om te vertellen: mensen die mij kennen zeggen dat de naam De eerlijke vinder niet klopt, want zoals zij zeggen "aangaande de gemeente past "De pitbull" beter bij je.
Ik dank u voor uw inbreng en reacties.
Ga vooral zo door!

De eerlijke vinder …

Sinterklaasfeest

422

423

Inschrijfformulier  (inschrijvingverlengt t/m 30 november 2006)

Zaterdag 2 december 2006 wil Sinterklaas graag zijn verjaardag in buurtcentrum De Windhoek komen vieren. Dit wil hij tussen 13.00 en 15.00 gaan doen!

Het zou leuk zijn als alle kinderen uit Lelystad-Haven t/m 7 jaar hierbij aanwezig zijn!

Om je in te schrijven voor dit Grote Sinterklaas Feest kun je onderstaand strookje inleveren in Buurtcentrum De Windhoek. Dit kan op dinsdag- of vrijdagochtend van 9.00 tot 10.00 of op woensdagmiddag van 13.30 tot 16.00.
Tegen betaling van xe2x82xac 6,50 (per kind) krijg je dan een toegangsbewijs!

Wat kun je een beetje verwachten:
– je krijgt limonade, chips, snoepje
– voor je ouders/ begeleiders staat de koffie/ thee klaar (gratis)
– de rest blijft een verrassing!!!!!

En het allerbelangrijkste Sinterklaas heeft voor iedereen die zich heeft ingeschreven een cadeautje klaar liggen!!!!

————————————————————————————————-
Voor- en achternaam:

Adres:

Leeftijd:

*Jongen/meisje    * doorhalen wat niet van toepassing is.

Bijzonderheden: 
————————————————————————————————-
De formulieren zijn in het buurthuis verkrijgbaar. of print hem uit

Stilte voor de storm

Na een korte stilte Wordt het tijd om weer wat punten onder de aandacht te brengen.

Binnenkort:

Uitbreiding natuurgebied xe2x80″ afsluiting knardijk.
Internet in Lelystad, of geen internet?
Omwonende Bunschotenlaan boos op gemeente!
Verkeerssituatie Harderwijkstraat onduidelijk!
Satellietontvangst wel of niet interessant?
Voortgang verbouwing MFA de Windhoek.

Heeft u nog iets te melden?

Stuur een mail